PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Phone House failliet, maar franchisevestigingen blijven bestaan

Telecombedrijf Phone House heeft haar faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Toch worden niet alle winkels geraakt. De 74 franchisevestigingen blijven overeind.

Onder het faillissement vallen het hoofdkantoor van Phone House in Amersfoort, 70 eigen winkels en enkele webwinkels. Twee curatoren bekijken momenteel de mogelijkheden van een doorstart. Er werken ruim 800 mensen bij het bedrijf.

Voorlopig blijven alle winkels van Phone House open. De 74 franchisevestigingen worden niet door het faillissement geraakt en blijven bestaan.

Maatregelen

De resultaten van Phone House zijn ondanks eerdere maatregelen onvoldoende verbeterd, aldus het telecombedrijf. Er werd flink bespaard op kosten en geïnvesteerd in een nieuw interieur in de winkel. In de zomer van 2014 sloot Phone House bijna een derde van alle vestigingen en schrapte het zo'n 200 banen bij het hoofdkantoor.

Oorzaken

De omzet van het telecombedrijf staat onder druk door directe concurrentie van andere aanbieders, zegt een woordvoerder. Ook kreeg Phone House te maken met lagere vergoedingen vanuit de telecomoperators. Hierdoor liepen de resultaten snel terug.

"Maar ook door de toepassing van de Wet op het financieel toezicht, die het aanbieden van 'gratis' telefoons bij een abonnement moeilijker maakt." Daarmee doelt Phone House op de strengere regels voor de verkoop van mobiele telefoons in combinatie met een abonnement. In dat geval mogen telecombedrijven geen rente of andere kosten in rekening brengen voor het telefoonkrediet.

20 jaar

Phone House is sinds 1998 actief in Nederland. De onderneming maakte toen nog deel uit van Carphone Warehouse. Phone House werd in 2015 verkocht aan aandeelhouders van Optie1.

Bron: NU.nl

Reactie toevoegen