de beste telecom-provider

Ieder huishouden heeft tegenwoordig telefoon, televisie en internet. Sommige hebben de abonnementen bij twee of drie providers ondergebracht, andere kiezen kiezen voor één leverancier voor alle drie. Wie op zoek is naar de beste provider, komt uit bij KPN voor Internet en voor Internet &TV. Budget Alles-in-1 is de beste in de categorie Internet, TV & Bellen.

Dat blijkt uit de Provider Awards 2021 van vergelijkingssite Pricewise. In de categorie Internet behaalt KPN met een 8,4 de eerste prijs. Op geen enkel subonderdeel (prijsstelling, aantal verkopen, klanttevredenheid) komt KPN als beste uit de bus, maar gemiddeld genomen is het wel de beste, op de voet gevolg door Budget Alles-in-1, die een 8,38 krijgt.
In de categorie Internet & TV is het verschil tussen winnaar KNP en de nummer 2 iets groter: 8,37 tegen 8,27. Ook in deze categorie staat KPN op geen enkele subonderdeel bovenaan, maar over de drie onderdelen samen is het de beste. Budget Alles-in-1 komt in de categorie Internet, TV & Bellen als beste uit de test. Ook deze provider is overall de beste, maar niet op de subonderdelen.

Klanttevredenheid

XS4All is in alle drie de categorieën de beste op het subonderdeel Klanttevredenheid. Op het subonderdeel Prijsstelling komt youfone twee keer als beste uit de bus. Ziggo is twee keer de beste op het subonderdeel Aantal verkopen. In het Pricewise-onderzoek bepaalde klanttevredenheid voor de helft het eindoordeel. Voor het cijfer zijn klantbeoordelingen van overstappers gebruikt. Voor prijsstelling, 25 procent van het eindoordeel, is gekeken hoe vaak een provider voorkomt in een vergelijking die via de website is gemaakt. Voor het Aantal verkopen, ook 25 procent in het eindoordeel, is geturfd hoe vaak een provider een abonnement heeft verkocht. De gegevens lopen over de periode juli 2020 t/m juni 2021.

Bron(nen):
Trefwoorden: