Vier dingen die u nog niet wist uit de verkiezingsprogramma’s

Droomt u al jaren van een persoonlijk kenteken op uw auto? Of hoopt u elke keer weer dat dat huwelijk op links er nu echt komt? Die - en andere! - dromen zijn misschien wel dichterbij dan u denkt.

Zoek de verschillen

Elke verkiezingscampagne is het weer bal: komt er nou wel of geen huwelijk op links? Dit keer waren het GroenLinks en de PvdA die elkaar het hof leken te maken, maar de laatste stand van zaken biedt weinig hoop op waar liefdesgeluk. Niet zo vreemd ook: zo’n huwelijk zou volgens de verkiezingsprogramma’s van deze twee partijen toch wel een heel wankele basis hebben. Nee, dan GroenLinks en SP! Dat die twee partijen nog geen avances maken, mag een regelrecht wonder heten. Of zou er voor zo’n links huwelijk meer nodig zijn dan een bijna identiek verkiezingsprogramma?

Huisdier in het verzorgingshuis

Dieren krijgen van de Partij voor de Dieren alle ruimte - dat zal weinig mensen verrassen. Dat de dierentuin wat de PvdD betreft zo langzaamaan moet verdwijnen, zou in dat licht bezien eigenlijk weinig verbazing mogen wekken. Toch stonden de kranten er bol van. Wat die kranten dan weer niet schreven, is het standpunt dat het voor mensen die naar een zorginstelling gaan, makkelijker moet worden hun huisdier mee te nemen. En iemand die thuiszorg nodig heeft, mag er van de PvdD op rekenen dat ook zijn huisdier wordt verzorgd. Ruimte voor dieren heeft vele kanten, zo blijkt maar weer.

Samen voor ons eigen… kenteken

Van oudsher heeft de VVD het beste voor met de automobilist. En dat gaat ver, blijkt uit hun nieuwste verkiezingsprogramma: niet alleen gaan motorrijtuigenbelasting en BPM omlaag, het moet ook mogelijk worden een persoonlijk kenteken aan te vragen. Gelukkig zijn de verkiezingen pas over een paar maanden; u heeft nog wat tijd om na te denken over de tekst op úw nummerbord.

Hup! Opstaan in de bus!

50PLUS wil opkomen voor de oudere kiezer en maakt zich daarom sterk voor een Minister van Ouderenzaken in Den Haag. De andere gemeenten in ons land worden ook niet vergeten: die krijgen namelijk een gemeentelijke ouderencoach die senioren moet helpen met internet, taal en administratie. Misschien wel het meest opvallende standpunt is er eentje die naadloos aansluit op Balkenende’s ‘Fatsoen moet je doen’-campagne uit 2005: 50PLUS wil een publiekscampagne starten om opstaan voor ouderen of mindervaliden in het openbaar vervoer te stimuleren.

2 Comments

Door Marian (niet gecontroleerd) op do, 24-11-2016 - 19:19

Het wordt hoog tijd dat je pas een partij kunt beginnen als je een behoorlijk aantal stemmen hebt. Zo is het in Duitsland ook, heb je niet meer van die "splinterpartijen" waar je niets mee bereikt.

Door Wim (niet gecontroleerd) op za, 12-11-2016 - 14:54

Op links is er niets wat hout snijd. pvda. gereduseert, was al niks
SP.,Gr.l., hebben geen vertrouwend gezicht, dieren partij en 50 plus zijn geen partijen. cda. een stel gezellige meuten maar een land eraan toevertrouwen, nee hoor en al die een mans/vrouw partijtjes lopen alleen maar in de weg.
Het wordt tijd dat er eens een flinke bezem door het systeem wordt gehaald. vvd tenslotte is er alleen voor de rijken en hen die dat zolang mogelijk willen blijven, de rest kan barsten.
Wie meld zich.