Vrijdag: Hongaarse zuurkoolsalade

Een lekker groentegerecht om het weekend mee te beginnen. Deze Hongaarse zuurkoolsalade is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Lekker met goelasj en aardappelen.

Ingrediënten

  • ½ bosuitje
  • 400 gram zuurkool
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 theelepels paprikapoeder (scherp)
  • ½ eetlepel dille (vers of uit diepvries)
  • 2 eetlepels paprika zoetzuur

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en haal het met twee vorken los.
  3. Maak een sausje van de zure room met het paprikapoeder en de dille en meng dit met de bosui door de zuurkool.
  4. Garneer de salade met de reepjes paprika zoetzuur.

Menusuggestie

Lekker met goelasj en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderriblappen
  • 1 ui
  • paprikapoeder
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl rode wijn
  • 1 eetlepel arachide olie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 6 kleine aardappelen 
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 60 kcal  495 kcal
Eiwit 3 gram  30 gram
Koolhydraten 4 gram  40 gram
Vet 2 gram  20 gram
Verzadigd vet 1 gram  6 gram
Vezels 7 gram  15 gram
Bron(nen):
  • Voedingscentrum

Reactie toevoegen