Amper verzekeringen met onbeperkte fysiotherapie

Zorgverzekering
Getty Images

Er zijn komend jaar slechts twee aanvullende zorgverzekeringen die fysiotherapie onbeperkt vergoeden. Dat zijn ONVZ Superfit en VvAA Excellent. Voor beide geldt een medische selectie. De verzekeraar mag dus verzekerden weigeren voor deze aanvullende verzekering. Beide verzekeraars zijn onderdeel van het ONVZ-concern.

Dat meldt vergelijkingssite Zorgwijzer.nl. De jaarlijkse premie voor deze twee aanvullende verzekeringen ligt tussen de 1.579 euro en 1.669 euro. Daar komt de premie van de basisverzekering nog bovenop. Van de twee is VvAA de voordeligste met een maandpremie van 274,06 euro voor basis- en aanvullende verzekering met onbeperkte fysiotherapie.
In 2018 lag de gemiddelde jaarpremie op circa 1.050 euro voor onbeperkte fysiotherapie. De jaarpremie is dus in vier jaar tijd enkele honderden euro's gestegen. Ook waren er in 2018 nog zeven verzekeraars en negen aanvullende verzekeringen met onbeperkte fysiotherapie.

Basispakket

In de basisverzekering is fysiotherapie alleen volledig vergoed bij enkele chronische aandoeningen, zoals spierziekte, frozen shoulder of MS. Verzekerden met reuma, artrose of andere aandoeningen die niet op de 'chronische lijst' staan, zijn aangewezen op de dekking uit de aanvullende verzekering.
De grote vier verzekeraars, Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis hebben het aantal behandelingen voor fysiotherapie beperkt. De vergoeding bij Zilveren Kruis is het ruimst met maximaal 36 behandelingen. De premie is minimaal 58,50 euro. De andere drie grote zorgverzekeraars vergoeden 20 behandelingen. De maandpremies bedragen zo'n 43 euro.
Na de twee ONVZ-polissen met onbeperkte fysiotherapie bieden IZZ ZvdZ + Extra 3 (52 behandelingen, 105 euro per maand), ONVZ Topfit (50 behandelingen, 67,66 euro per maand) en VvAA Top (50 behandelingen, 64,02 euro per maand) de beste dekking voor fysiotherapie.
Een iets minder ruime dekking van 36 behandelingen bieden Friesland Optimaal (54,75 euro per maand), Pro Life Extra Largepolis (74,25 euro per maand), Stad Holland Extra Uitgebreide AV (62,75 euro per maand) en de al eerder genoemde Zilveren Kruis Aanvullend 4 Sterren (vanaf 58,50 euro per maand).
 

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • Zorgwijzer