PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Vijf zorgverzekeraars vergoeden app voor hartmonitoring

In navolging van Zilveren Kruis gaan ook zorgverzekeraars VGZ, DSW, ONVZ en De Friesland dit jaar HartWacht, een app voor hartmonotoring, vergoeden. Dit meldt Zorg verzekeraars Nederland.

Met HartWacht worden hartpatiënten doorlopend op afstand gemonitord. Met een speciale app meten patiënten thuis zelf vitale waarden, die automatisch worden doorgestuurd naar Cardiologie Centra Nederland (CCN), een organisatie van zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten. De metingen worden ook toegevoegd aan het online medisch dossier van de patiënt. Artsen en verpleegkundigen kunnen afwijkende waarden snel signaleren en de patiënt en de huisarts adviseren. Patiënten hoeven met HartWacht minder vaak voor controles of metingen naar het ziekenhuis.

Op dit moment kunnen patiënten voor HartWacht alleen terecht bij CCN, maar er zijn gesprekken gaande om HartWacht ook op andere locaties aan te bieden. Daarnaast voert CCN gesprekken met Menzis en CZ of deze zorgverzekeraars HartWacht ook willen vergoeden.

Bron: www.zn.nl