PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Zorgverzekeringskaart geeft beter inzicht in polis

Iedereen met een zorgverzekering krijgt dit jaar bij zijn nieuwe polis een zorgverzekeringskaart. Met deze kaart willen verzekeraars heldere informatie geven over de belangrijkste polisvoorwaarden van de basisverzekering.

Op de kaart staat algemene informatie, het eigen risico en zorgadvies en -bemiddeling. Voor huisarts, medicijnen, fysiotherapie, ziekenhuizen, hulpmiddelen en wijkverpleging bevat de kaart informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. Bij natura- en combinatiepolissen staat er een link naar de site van de verzekeraar met een overzicht van gecontracteerde zorgaanbieders. Met de kaart kunnen verzekerden beter zien wat wel en niet is verzekerd en wat wel en niet wordt vergoed.

Goede eerste aanzet

De kaart is gemaakt door de zorgverzekeraars, nadat de Patiëntenfederatie Nederland en de Consumentenbond hadden aangedrongen op meer duidelijkheid voor verzekerden. De Patiëntenfederatie noemt de kaart een goede eerste aanzet voor meer duidelijkheid.

Reactie toevoegen