IENS top 5: Indonesische restaurants

Toegegeven, in deze tijd van het jaar denken de meeste mensen aan gevulde kalkoen en niet aan rijsttafel. Toch is er een gelijkenis: met de hele familie genieten van alle lekkernijen op tafel!

Hieronder hebben we de 5 beste adressen door heel Nederland voor u op een rijtje gezet:

  1. Anak Blitar - Hoofddorp
  2. Indonesian Kitchen - Amsterdam
  3. Restaurant Blauw Utrecht - Utrecht
  4. Klein Paramaribo - Assen
  5. The Raffles - Den Haag

Anak Blitar

Eenmaal op de Concourslaan in Hoofddorp kunt u Anak Blitar bijna met uw ogen dicht vinden door simpelweg uw neus te volgen. De voortreffelijke geur van Indonesische kruiden en specerijen komt u tegemoet en leidt u rechtstreeks naar dit kleine maar knusse restaurant. Nadat u hier een stap over de drempel hebt gezet, snapt u waarom dit Indonesische restaurant in heel Hoofddorp en omstreken bekend is. De vriendelijke bediening ontvangt u met open armen en daarna belandt u hoogstwaarschijnlijk in een gastronomische roes. Zet u alle zintuigen op scherp om volop te kunnen genieten van een heerlijk avondje uit!

Indonesian Kitchen  

Hoe Hollands het uiterlijke decor van dit restaurant aandoet, zo oosters is het binnen. Zodra u het trappetje van Indonesian Kitchen af bent en u zich in de culinaire kelder van het pand hebt begeven, wilt u waarschijnlijk niet meer weg. Indonesische specialiteiten worden hier aan de lopende band op tafel getoverd. Zowel bij u als bij de tafeltjes naast u. Deze staan trouwens gezellig dicht bij elkaar, wat een informele en gemoedelijke sfeer als gevolg heeft. Bestelt u een smaakmakende rijsttafel of een andere klassieker uit de Indonesische keuken!

Restaurant Blauw

Bij Restaurant Blauw dineert u tussen de bekende Indonesische Wajangpoppen. Dit is dé plek om gezellig samen te zijn met vrienden en familie. De Indonesische eetcultuur kenmerkt zich niet voor niets door maaltijden die vaak met grote groepen en aan lange tafels worden genuttigd. Bereidt u zich voor op een avond vol delicatessen en interessante gesprekken met uw tafelgenoten. De bediening van Blauw weet als geen ander hoe ze u in de watten moeten leggen en een zorgeloos avondje uit is dan ook gegarandeerd!