Indiaas eten: de beste restaurants in Nederland

Houdt u van Indiaas eten? Bezoek dan eens een van deze vijf Indiase restaurants: de best beoordeelde Indiase restaurants in Nederland!

Vorig jaar werd Indiaas restaurant Taj Mahal nog uitgeroepen tot het leukste restaurant van Hengelo en dat was niet verrassend. Met een eenvoudig, maar vooral knus interieur, een bediening die er alles aan doet om het u naar de zin te maken en verrukkelijke gerechten heb je natuurlijk alle ingrediënten voor succes in huis. Als je er binnenkomt wordt je bergroet door de eigenaar en het gezellige geroezemoes van de gasten die al aan tafel zitten. Als daarna de geuren van de speciale kruiden en verse producten de weg naar uw neus vinden weet u dat het een buitengewoon smakelijke avond gaat worden.

Bij restaurant Shanthy In Hilversum kunt u naast de Indiase ook kennis maken met de Ceylonese keuken. Deze vertoont met haar vele curry’s weliswaar veel overeenkomsten met die van India, maar biedt net eventjes dat extra beetje variatie dat een bezoek aan dit restaurant ook voor de kenners van de Indiase keuken bijzonder maakt. Gerechten als Marakari curry vindt u doorgaans niet terug op kaart in ‘gewone’ Indiase restaurants, andere zoals Kip Tikka wel en behoren inmiddels tot de klassiekers. Rogham Josh, gebakken tomaten met anijs en knoflook, is weer één van de vele zalig klinkende specialiteiten op de kaart van Shanthy. Klinkt goed allemaal!

De eigenaar van de India Corner in Haarlem wordt regelmatig gespot op zijn fiets die volhangt met overvolle tassen met groen en ander vers spul. Het is geen wonder dat dit restaurant een grote populariteit geniet, want hier wordt fantastisch gekookt. De knoflook naan en de lamscurry’s springen er duidelijk bovenuit. Als u een keer geen trek heeft in curry kunt ook voor één van de grillgerechten kiezen. Laat u vooral adviseren door de bediening: zij hebben er verstand van! India Corner is onlangs helemaal verbouwd, maar heeft de huiselijke gezelligheid waar het bij de vaste bezoekers om bekend stond behouden.

Top 5 Indiase restaurants volgens IENS 

 1. Taj Mahal (Hengelo)
  Indiaas
 2. Shanthy (Hilversum)
  Indiaas/Ceylonees
 3. Mamta (Harderwijk)
  Indiaas/Nepalees
 4. Indian Way (Nijmegen)
  Indiaas
 5. India Corner (Haarlem)
  Indiaas

Voor u geselecteerd door IENS

 

 

Bron(nen):
 • IENS