Top 5 Afrikaanse restaurants in Nederland

Heeft u de Afrikaanse keuken al ontdekt? Bij deze vijf restaurants bent u in ieder geval aan het goede adres als u heerlijk (Noord-)Afrikaans wilt eten!

Abyssinia is zo’n plek waar het altijd gezellig is. Het eten is voortreffelijk, vooral de menchet abish (rundergehakt) en de beg alecha (biefstuk), en voor vegetariërs is er ook veel keus. Alle gerechten zijn Abessijns en variëren van eenvoudig, smaakvol tot feestelijke maaltijden die bij bruiloften en festiviteiten worden gegeten.
Op donkerbruine tafeltjes staan kaarsen en liggen servetten, maar bestek ontbreekt. Het eten wordt gepakt met een stukje injera (een soort gistpannenkoek), in plaats van aan een vork geprikt. Met je handen eten is wat onwennig, maar wel heel erg leuk en zeer zeker de moeite waard om eens te proberen.
Het kokosbier is verrukkelijk en bier drinken uit halve kokosnoten is ook nog eens erg gezellig! Traditionele gerechten voor een prikkie, geserveerd in een gemoedelijke en ontspannen ambiance door zeer vriendelijke Ethiopische gastheren. Maar ach, we hebben de tijd, toch?

Kilimanjaro is een Afrikaans eethuisje waar de eigenaars zelf koken en bedienen. Hou je van knus en gezellig, dan zit je hier dus goed. Maar ook het eten is er heerlijk. De octopussalade brengt menigeen in vervoering, maar ook de krokodillensteak is een flinke aanrader, net als het gekruide vlees op grote pannenkoeken en de traditioneel bereide Ethiopische koffie die een echte smaaksensatie is.
Extra sfeer komt van een vuurpotje bij de ingang, waardoor het hele restaurantje naar houtvuur ruikt - heerlijk! Prijs-kwaliteitverhouding is super. Wel moet je er rekening mee houden dat je er niet kunt pinnen!

Mechoui is een huiselijk Noord-Afrikaans restaurant met een gloedvolle ambiance, die al warme gevoelens oproept als je over de drempel stapt. Breng ook genoeg eetlust mee, want de porties zijn lekker ruim. Op het menu staat in ieder geval genoeg keuze.
Denk aan kippenboutjes met ingemaakte citroen en olijven, of kipfilet met zuidvruchten, sesam en honingsaus, maar ook spinazie met specerijen uit de oven, ratatouille en couscous met kikkererwten of de heerlijke stoofschotels. De aroma’s van Algerije, Tunesië en Marokko komen je tegemoet. Relax en ga er rustig voor zitten, want dit is geen plek om snel een hap weg te werken. De tijd vliegt ook voorbij, want je bent hier snel in Noord-Afrikaanse sferen. Niet in het minst vanwege de vriendelijke, hartelijke bediening!

Top 5 Afrikaanse restaurants volgens IENS

  1. Azmarino, Amsterdam
  2. Mogogo, Den Haag
  3. Abyssinia, Amsterdam
  4. Kilimanjaro, Amsterdam
  5. Mechoui, Groningen

Voor u geselecteerd door IENS

 

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: