Top 5 beste restaurants in het centrum van Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Niets boven de stad, haar inwoners en het Noorderplantsoen. Maar vooral ook niets boven de gezellige eetcultuur en de talloze restaurantjes die zich hebben gevestigd in en rondom het centrum van deze bruisende studentenstad. In deze top 5 de beste restaurants in het centrum van Groningen volgens de IENS Toppers 2015.
  1. Eetcafé Schuitendiep
  2. Bij van Boven
  3. Japans restaurant Hanasato
  4. De Pauw
  5. Restaurant Eetwaar

Eetcafé Schuitendiep

Of u nu houdt van een traditioneel of juist een voorstander bent van nieuwe en verrassende smaken, bij Eetcafé Schuitendiep bent u hoe dan ook aan het juiste adres. Chef-kok en eigenaar Simon Feitsma en sous-chef Lars de Jong zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar verliezen daarbij de klassieke kookstijl niet uit het oog.

Zet uw smaakpapillen op scherp en bestel vooraf de zalm met een topping van sesam en zeewier, crème van wasabi en zeewiersalade geserveerd met gamba’s in tempura met ponzu. Daarna kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de langzaam gegaarde sukade bedekt met flinterdun gesneden biefstuk, balsamico, parmezaan, mozzarella en gemarineerde tomaatjes. Stuk voor stuk prachtig opgemaakte bordjes. Het oog wil tenslotte ook wat.

Brasserie Bij van Boven

Met uitzicht op de bekende ‘Olle Grieze’ (ofwel de Martinitoren) geniet u bij Bij van Boven van mooie Hollandse en regionale producten met internationale invloeden. Chef-kok Theo Wildeboer verwent u met de heerlijkste gerechten. Visualiseert u alvast de soep van geroosterde pompoen met langzaam gegaard livarspek, zachte geitenkaas en krokante salie. Of begin te watertanden bij de gedachte aan gebakken eendenborst van biologische Hollandse boerderijeend met geroosterde groentes, gekonfijte aardappeltjes en krachtige jus van Hertog Jan bockbier en bramen...

Japans restaurant Hanasato

‘Het enige noordelijke Japanse restaurant dat de originele Shabu-shabu serveert.’ Dat klinkt veelbelovend. Bij dit restaurant staan traditionele kooktechnieken en pure ingrediënten voorop. Hanasato biedt u een uitgebreide menukaart met een keuze uit authentieke vis-, vlees- en groentegerechten. Bijvoorbeeld de gebakken koningsoesterzwam met huisgemaakte dengakumisosaus, een rijk sushi- en sashimiassortiment, gegrilde paling in zoete sojasaus met sansho-pepper, geserveerd op rijst in een speciale Una-ju bento box en ga zo maar door. Itadakimasu!

Bekijk hier alle IENS Toppers 2015.

Bron(nen):
  • IENS

Reactie toevoegen