Top 5: Den Bosch

Lekker uit eten in Den Bosch en genieten van de Brabantse gastvrijheid… Vijf heerlijke tips van IENS!

Bij restaurant Sense staat de kaart vol met kleine, culinaire gerechten die in een willekeurige volgorde te bestellen zijn. Tarbot met een krokante open ravioli van oestertartaar, peulvruchten en een kruidenvinaigrette. Patrijs met romige zuurkool, structuren van ui en paddestoeltjes. Lobbige schaaldierenbouillon met citroenschuim en tartaar van langoustine met kreeftenkaramel en zoetzure groenten… Met andere woorden: de modern Franse keuken, vol krachtige smaken, maar wel goed verteerbaar. Het gaat er bij chef-kok Dennis Middeldorp om dat zijn gasten de smaken optimaal ervaren. Een filosofie die Sense een Michelinster heeft opgeleverd.

“Eenvoud verveelt nooit”, is het motto van chef Richard Merks. In zijn restaurant Ries eten en drinken kookt hij met smaak, liefde en toewijding pure, herkenbare gerechten zonder poespas. Hoe je een spannend smakenspel creëert leerde hij bij verschillende topzaken. Het resultaat van al die jaren op het hoogste niveau is een kaart vol gerechten van over de hele wereld, zoveel mogelijk bereid van Brabantse streekproducten. Zijn jonge team heeft duidelijk verstand van zaken en weet wat gastvrijheid is. Aanrader!

Bij Auberge de Veste serveren ze louter verrassingsmenu’s. Daarnaast zijn de  combinaties van chef Nils Roksnoer soms wat gedurfd, dus een beetje een avontuurlijke instelling kan hier zeker geen kwaad. Dit wordt echter ruimschoots beloond. De chef weet keer op keer de juiste snaar te raken en ook gastheer en -vrouw beheersen de finesses van het vak. Oprechte gastvrijheid met ruimte voor frivoliteit: verfrissend! Een diner bij Auberge de Veste voelt aan als een sjiek feestje, maar iedereen is welkom. Geheel volgens de Brabantse traditie.

Top 5 Den Bosch:

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: