Top 5 eten aan het water

Van de zomer is nauwelijks een spoor te bekennen. Die spaarzame mooie dagen moeten we daarom optimaal benutten. Noteer deze vijf restaurants aan het water en geniet van elke minuut in de zon!

Frisse smaken en uitgekiende combinaties maken een diner bij Pure C er één om niet snel te vergeten. Het moderne en warme interieur combineert uitstekend met de duinen en zee op de achtergrond. Het bedienend personeel neemt, ondanks de drukte, alle tijd om bij elk gerecht vol passie te vertellen over de smaken op het bord. Tenslotte een pluim voor de cocktailbar binnen het restaurant. Een bijzonder concept en ook hier komt de focus op creativiteit weer terug; Paul Morel maakt van elke cocktail een lust voor het oog en de tong!

Op een prachtige locatie in de haven van Urk staat een sfeervol, robuust pand. De ontvangst is hartelijk door een stoere Urker. Je voelt je meteen welkom wanneer je voorbij de open keuken loopt en alvast een blik werpt op alle lekkere gerechten die daar worden gemaakt. Kies het vijfgangenmenu of breng dit terug naar vier of drie gangen. Er worden tussendoor veel amuses en kleine hapjes geserveerd die een ware traktatie zijn. De Boet is gespecialiseerd in vis - hoe kan het ook anders op Urk -, maar er is ook keuze uit verscheidene goede vleesgerechten. Voor de wijnliefhebber is de uitgebreide wijnkaart een feest, maar de huiswijnen zijn zeker ook aan te raden. Hier is het genieten!

In de Oude Houthaven van Amsterdam is een nieuw restaurant gevestigd: DOK 2013. Als eerbetoon aan de locatie is er veel hout gebruikt voor het interieur, wat het een sfeervol geheel maakt. Vanaf het grote terras heb je een mooi uitzicht op de voorbij varende schepen en het beachvolleybalveld. De vaste kaart biedt de keuze uit mooie basisgerechten. Denk hierbij aan gebakken gamba’s, een flinke rack malse en goed smakende spareribs of  runderentrecote met krokante frieten en salade. Daarnaast is er een culinair menu van de chef met bijvoorbeeld kalfstartaar, en risotto met coquilles en kreeftensaus. Dit alles voor een scherpe prijs. Een leuke aanwinst voor Amsterdam-West!

Top 5 restaurants aan het water

Lees meer restauranttips op Iens

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: