Top 5: Italiaanse restaurants in Groningen

Bent u zoals velen ook zo gek op pasta, goede wijnen en echte gastvrijheid? Dan zit u bij deze Italiaanse restaurants in de stad Groningen helemaal goed. In deze top 5  vindt u Italiaanse zaken waar u even snel een pizza kunt eten, maar waar u ook een hele avond kunt doorbrengen met eindeloos veel gangen.

Gigis la Mensa

Als er één woord is waarmee u chef-kok Gigi Bianco van Gigis la Mensa kunt omschrijven dan is dat: passievol. Vol overgave stort deze ras-Italiaan zich in de keuken op recepten die hij als kleine jongen in de Italiaanse provincie Salerno van zijn moeder leerde. Zijn klassieke gerechten combineert hij met Groningse mozzarella, die zijn zoon voor hem maakt.  En als u het eten zo lekker vindt dat u het thuis nog een keer wilt maken, dan is dat geen probleem. Gigi deelt graag zijn recepten en publiceert deze zelfs op zijn eigen weblog. Of u nou alleen voor een pizza gaat of voor vier gangen, de gasten zijn het er over eens: hier draait het om gastvrijheid en verse producten.

Bottega Toscana

Hebt u zin in een avondje uitgebreid lang tafelen? Dan is Bottega Toscana Boccaccio een hele goede keuze. De naam zegt het al, hier worden gerechten geserveerd uit de Toscaanse keuken. Begin met antipasti, bijvoorbeeld een tomatencrostini met een mousse van langoustine en zilveruitjes.  Hierna is het tijd voor huisgemaakte ravioli met een vulling van gorgonzola en gekarameliseerde hazelnoot en als secondi eendenborst gevuld met bospaddenstoelen. Nog ruimte over? Ga dan voor de ultieme Italiaanse klassieker: de tiramisu.

Stivale

Als u van stevige kost houdt, zit u bij Lo Stivale helemaal goed. Begin met een prosecco en bekijk rustig het uitgebreide menu. Hier eet u met wild zwijn gevulde pasta met een saus van boter en salie en doet u zich daarna te goed aan gegratineerde zwaardvisfilet met mozzarella, kappertjes, olijven, tomaten en kruiden. Daarbij drinkt u uiteraard een goede Italiaanse wijn, waar chef-kok Antonio u graag in adviseert. En bent u gek op truffels? Dit luxe ingrediënt wordt bij Lo Stivale in veel gerechten verwerkt. Klinkt dit allemaal wat prijzig? Voor de schappelijke prijs van € 29,50 kunt u een 3-gangenmenu van de kaart samenstellen.

Top 5

  1. Gigis la Mensa
  2. Dal Baffo
  3. Lo Stivale
  4. Bottega Toscana Boccaccio
  5. Giovanni’s

LogoIens

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: