Top 5 restaurants Amsterdam Noord

Op het moment dat ik dit stuk schrijf, hebben we net de koudste koninklijke feestdag sinds 1985 achter de rug. In het noorden van het land werden mensen zelfs wakker met een sneeuwdek in hun tuin! Toch focus ik me graag op de zonnige kant van de voorjaarsmaanden, want het is tenslotte begin mei. Dan horen de terrassen al helemaal vol te zitten! En welk deel van Amsterdam (ja, het mag weer een keertje over onze hoofdstad gaan) leent zich daar beter voor dan Amsterdam Noord?

's Ochtends pakt u het pontje naar de overkant van het IJ en daar kunt u bijvoorbeeld een heerlijke fiets- of wandeltocht maken door Het Twiske of Holysloot. Maar niet op een lege maag uiteraard. Wij zetten de leukste restaurants voor u op een rij, waar u kunt genieten van een stevige lunch of een welverdiend diner!

  1. Café Modern
  2. Bistro Noord
  3. Hotel de Goudfazant
  4. De Proeverij Landmarkt
  5. Café-Restaurant Stork

Café Modern

Anders dan de naam doet vermoeden, is dit geen café. Het is een ‘all time favourite’ van vele Amsterdamse lekkerbekken, gevestigd in een oud bankgebouw. Wat u kunt verwachten? Een dagelijks wisselend 4-gangenmenu van de chef, goede wijnen en een enthousiaste en toegewijde bediening. U bent hier dus verzekerd van de meest verse en lekkerste producten van het seizoen! Bepaalde elementen in het restaurant verwijzen nog naar het vorige leven van het restaurant, zoals de kluis die inmiddels dienstdoet als wc. Café Modern prijkt al jaren bovenaan mijn to-do, maar het is er helaas nog niet van gekomen. Ik weet in ieder geval wel waar mijn eerstvolgende salaris naartoe gaat!

Bistro Noord

Lokale leveranciers staan in dit industrieel ogende restaurant centraal. Verwacht u bij Bistro Noord geen broodje kaas, maar rekent u op een lange middag of avond tafelen. Ze werken hier volgens de Franse filosofie en dat betekent dat er voor elke maaltijd ruim de tijd wordt genomen. Een waar genot voor elke bourgondiër! Het is bovendien maar net hoe de pet van de chef staat, want hij maakt alleen dingen die hij zelf lekker vindt en waar hij zin in heeft. Maar geen zorgen, u kunt rustig op zijn creatieve fantasie vertrouwen!

Hotel de Goudfazant

Zoals Café Modern geen café is, zo is Hotel de Goudfazant geen hotel. De oorsprong van dit stoere gebouw heeft daar zelfs helemaal níks mee te maken! Vroeger deed dit pand namelijk dienst als garage en dat verleden komt in het hele interieur nog steeds naar voren. De rolluiken, de ruimtelijke en rauwe indeling en wat te denken van de oude Porsche 911 op de autobrug (midden in het restaurant)! Hier kunt u voortreffelijk dineren in een ruige en robuuste setting, waar tegelijkertijd wel gewoon van wit tafellinnen wordt gegeten. Een absolute aanrader!