Top 5 restaurants Groningen

Het zal de oplettende lezer wellicht opvallen dat Groningen al vaker aan bod is gekomen. Daar ben ik me van bewust, maar ik blijf toch altijd een warm gevoel koesteren voor deze heerlijke stad waar ik mijn gouden studententijd heb gesleten

De knusse straatjes, gezellige winkels en overvolle terrassen. Hoewel, die terrassen zijn voor de komende maanden opgedoekt en winterklaar gemaakt. De gure najaarswind waait om d’Olle Grieze en de slagregen jaagt zowel stadjers als studenten naar binnen. In de vele kroegen, cafés en restaurants komt jong en oud samen en staat een gedeelde passie voorop: lekker eten en drinken.

  1. Restaurant De Haan
  2. Da Mino
  3. Muller
  4. Bistro ‘t Gerecht
  5. Voilà

Restaurant De Haan

Bij Restaurant De Haan aan de upcoming Aweg doen ze het net even anders. ‘Le Coq’, oftewel Dennis de Haan, zwaait de scepter in de keuken en bedacht een uniek concept voor zijn eigen restaurant. Er is geen bediening. Schrikt u daarvan? Dat is absoluut niet nodig, want het maakt de culinaire beleving spannend en vernieuwend. U pakt zelf brood, wijn, koffie en thee en op het voorgedrukte menu houdt u eigenhandig bij hoeveel gangen er zijn gegeten. Kortom, u bepaalt zelf de prijs. De gerechten hoeft u uiteraard niet zelf uit de keuken te halen. Deze worden vol trots en met passende uitleg aan u en uw tafelgenoten gepresenteerd.

Da Mino

Kent u deze heerlijke Italiaan aan het Gedempte Zuiderdiep al? Bij Da Mino vliegen de mediterrane specialiteiten u om de oren en kunt u genieten van de lekkerste creaties uit de Italiaanse keuken. Van olijfolie tot risotto en van Parmezaanse kaas tot tiramisu; dit hele restaurant ademt de passie voor mooie producten en authentieke receptuur. Telt u hier de parels van de wijnkaart bij op en uw avond kan niet meer stuk! Ook Giovanni’s een stukje verderop is zeker een bezoekje waard!

Muller

Wat ben ik vaak langs Muller gelopen en wat heb ik vaak gedacht ‘als ik straks niet meer afhankelijk ben van mijn studiefinanciering, dan wil ik hier sowieso eten’. Verlekkerd keek ik naar de dampen die opstegen uit de koperen pannen op het fornuis. Als ik het me goed herinner droegen de koks zelfs echte koksmutsen. Hoe langer ik hier naar binnen staarde, hoe meer deze keuken me deed denken aan een oude kasteelkeuken zoals je ze zag in sprookjesfilms. Een absolute aanrader om een dagje Groningen mee af te sluiten!