Stoelgang en spijsvertering

Stoelgang en spijsvertering
Met een gezonde spijsvertering heeft u niet alleen minder buikklachten, ook uw weerstand verbetert. Lees hier hoe u het optimale uit uw darmen haalt!
-
Dit zegt de kleur van je ontlasting
Een gezonde ontlasting heeft een lichtbruine kleur. Maar soms heeft de poep een afwijkende kleur. Dit kan door de voeding komen of te maken hebben met geneesmiddelengebruik. Wat zegt de kleur van uw...
-
De Bristol Stoelgangschaal
De Bristol Stoelgangschaal is een kaart waarbij ontlasting op basis van de consistentie in categorieën wordt verdeeld. Gezonde ontlasting hoort een aaneengesloten worst te zijn, dus niet keutelig of...
-
De spijsvertering van vijftigplussers
Ouderdom komt met gebreken, en waar het de spijsvertering betreft is dat helaas niet anders. Er gaan dan ook veel vijftigplussers met spijsverteringsproblemen naar de huisarts. Hoe komt het dat dit...
-
8 veelvoorkomende spijsverteringsklachten
Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig spijsverteringsklachten. Wij selecteerden acht veelvoorkomende klachten waarvan u vast niet wist dat de oorzaak in de spijsvertering kan liggen.
-
Hoe ziet mijn ontlasting eruit?
Het is helemaal niet zo gek om af een toe eens in het toilet te kijken om te zien hoe uw ontlasting eruitziet. De vorm en kleur van de ontlasting kunnen u namelijk veel vertellen over uw gezondheid!
-
Is pantoprazol nodig om een maagbloeding te voorkomen?
Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord op vragen over medicijnen. Deze keer: is pantoprazol nodig om een maagbloeding te voorkomen?
-
7 spijsverteringstips van 'poepdokter' Nienke
De feestdagen. Tijd van gezelligheid, warmte, cadeautjes... en net iets teveel eten. Wat kun je doen om je spijsvertering zo goed (en gezond) mogelijk door de feestdagen heen te slepen?
-
Zo houd je je lever gezond
De lever heeft het druk met het afbreken van medicijnen, vet en alcohol. Leverarts Sandra Coenen vertelt waar je op moet letten. En over snelle en slome levers, een kwestie van genetische aanleg.