Top 5 restaurants Heerenveen

Vanuit Almere neem ik u mee richting het noorden van ons land: Heerenveen. Stond deze nuchtere Friese stad al op uw culinaire kaart? Grote kans van niet. En dat is zonde, want Heerenveen blijft bepaald niet achter als het gaat om gastronomische ontwikkelingen.

Bovendien gaat mijn hartje in het voorjaar altijd sneller kloppen van het magische trio ‘zon, water en wind’ waar Friesland om bekendstaat. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan sportieve wateractiviteiten of dat u uw tijd liever slijt op een zonnig terras; in deze provincie hangt op de een of andere manier altijd een vakantiestemming. Hieronder zet ik de hoogst scorende restaurants uit Heerenveen voor u op een rijtje!

  1. Restaurant Het Ambacht
  2. Novus
  3. De Sultan
  4. Fletcher Restaurant Heidehof
  5. Rose Garden

Restaurant Het Ambacht

Op de kaart van Restaurant Het Ambacht treft u vooral producten aan uit het Friese ommeland. Deze lokale helden maken van elk bord dat wordt opgediend een prachtig en kleurrijk smakenpalet. Het bijzondere gebouw deed vroeger dienst als Technische School van Heerenveen en bepaalde elementen uit die tijd kunt u nog steeds herkennen. Ervaart u het culinaire vakmanschap, de warmte en de hartelijkheid van deze unieke plek in Heerenveen!

Novus

Hoe omschrijven ze zichzelf bij Novus? Denkt u dan vooral aan steekwoorden als ‘verrassend, ambitieus, duurzaam en gezellig’. Een mond vol en dat zit ie zeker als u het aan de gepassioneerde chef Pietro Milan overlaat. Hij zal zorgen dat uw bord en glas nooit leeg zijn. Met de grootste souplesse tovert hij waanzinnige gerechten met een Italiaanse twist bij u op tafel.

De Sultan

IENSBij De Sultan kan het zomaar zijn dat u eventjes de grip op de werkelijkheid verliest. U wordt uiterst gastvrij ontvangen en vervolgens meegenomen langs de culinaire wonderen uit het Midden-Oosten. Denkt u onder andere aan mediterrane smaakmakers van de Turkse barcecue. Kunt u niet kiezen? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een diner samen te stellen uit de verschillende specialiteiten die uw smaakpapillen op hol doen slaan!