Top 5 restaurants van Maastricht

Het is alweer een tijdje geleden dat we de bourgondische hoofdstad van ons land onder de loep namen, maar Maastricht barst nog steeds uit zijn stadsgrenzen van de rustieke pleintjes en het eindeloze aanbod aan café’s en restaurants. Zonde dus om deze culinaire pareltjes onder te laten stoffen.

Normaal gesproken belichten we de aangeprezen restaurants natuurlijk in chronologische volgorde, van hoogste naar laagste cijfer. Voor deze keer gooi ik het roer even om en zet ik mijn eigen favorieten van Maastricht in de spotlights. Dit lijstje varieert dan ook van statig chateau tot bruisende brasserie.

  1. Café Sjiek
  2. L’auberge (Chateau Neercanne) / Chateau Restaurant Neercanne*
  3. Café zondag
  4. Wijnrestaurant Mes Amis
  5. Harry’s

Café Sjiek

Om te beginnen met mijn ‘allerlievelings’: Café Sjiek. Ik moet toegeven dat ik me in eerste instantie afvroeg of ik hier wel aan het juiste adres was. Mijn vriend en ik waren daar ten tijde van de kerstmarkt, dus het prachtige terras ontbrak en van buiten oogde het als een simpel café op een sober hoekje van de straat. Het tegendeel was waar! Een warm bad, zo voelde het. Eerst borrelden we gezellig in het midden van het restaurant en daarna namen we plaats aan een van de lange tafels. Het idee is hier duidelijk ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, dus we schoven aan bij een groepje andere bourgondiërs en keken over hun schouder alvast mee wat er zoal op het menu stond: koud geserveerde gamba’s, ‘zoervleis’, bloedworst met appel, confit de canard en ga zo maar door. Ik kan u deze echt ten zeerste aanbevelen!

Chateau Restaurant Neercanne / L’Auberge (Chateau Neercanne)

Dit is een absolute parel in de beeldschone omgeving van Maastricht en romantiek voert hier dan ook de boventoon. U kunt ervoor kiezen om in een laagdrempelige sfeer te eten in L’Auberge, maar dus ook alles in de strijd gooien tijdens een exclusief sterrendiner bij Restaurant Chateau Neercanne. Bij goed weer kunt u tevens plaatsnemen op het terras en vanaf daar genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht.

Café Zondag

Dit bruisende café aan de Wijckerbrugstraat is ‘the place to be’ voor een heerlijk ontbijt, een stevige lunch of een uitgebreide borrelplank. Het is hier altijd gezellig druk, hoe laat u hier ook binnenstapt. Bij het bekijken van de menukaart loopt het water me nu al in de mond, dus laat staan wanneer u de broodjes en andere lekkernijen in real life langs uw tafel ziet gaan!

1 Reactie

Door R Bex (niet gecontroleerd) op di, 26-11-2019 - 20:32

Villeneuve op de 5 sprong in St Pieter,stadsdeel van Maastricht ook zéér goede keuken,service en sfeeeeer------