Top 5 wijnbars in Arnhem

Een gure herfstwind, de laatste blaadjes die van de bomen vallen en beduidend meer regen dan zon: lang leve het najaar! In mijn geval is dit niet sarcastisch. Ik vind het heerlijk, maar veel mensen denken hier anders over. Om de wintermaanden toch goed door te komen, raden wij u gaan om uzelf regelmatig te verwennen met een culinair avondje uit.

En wat past er beter bij een dampende herfstschotel dan een goed glas wijn? Voor deze Top 5 hebben we de leukste wijnbars van Arnhem op een rijtje gezet. Zo kunt u eerst genieten van de bosrijke omgeving en vervolgens nog veel meer genieten van een mooie fles wijn met uw tafelgenoten.

  1. Mej. Janssen
  2. Bar Restaurant Graaf Otto
  3. ZafVino
  4. Restaurant Benjamin
  5. Landgoed Groot Warnsborn

Mej. Janssen

Bij Eetcafé Mej. Janssen druist de nostalgie u tegemoet. Aan de muur hangen oude portretten en ondanks de ‘nieuwe’ eigenaar die de deuren van het restaurant in 2014 opnieuw opende is de oude hartelijke sfeer behouden gebleven. Hier kunt u verschillende bieren van de tap bestellen of een duik nemen in de uitgebreide wijnkaart. Mejuffrouw Janssen is een bourgondisch restaurant voor de echte levensgenieter!

Graaf Otto

De wijnkaart van Graaf Otto wordt gedomineerd door wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje. Met andere woorden: rijpe en zondoorstoofde wijnen voeren hier de boventoon. Bent u niet zo’n wijndrinker? Ook het assortiment aan (speciaal)bieren en Gin & Tonics is indrukwekkend. De keuken is Frans-mediterraan (en sluit daarmee perfect aan op de wijnkaart) met een eigentijdse en naar eigen zeggen zelfs eigenwijze twist. Een heerlijke plek in de Arnhemse wijk Sint Marten / Sonsbeek.

ZafVino

What’s in a name? Bij ZafVino is het in ieder geval bijzonder goed toeven. De wijnen worden hier stuk voor stuk vol enthousiasme toegelicht. Telt u hier de rijke menukaart bij op en uw avond kan niet meer stuk. Dit restaurant doet de term ‘wine & dine’ absoluut eer aan. Als gast wordt u hier allerhartelijkst ontvangen en op uw wenken bediend. Glas leeg? Dat zal hier niet snel voorkomen. Een dikke aanrader in het gezellige Arnhem!