Top restaurants DinerDagen

De DinerDagen komen er weer aan! Aanstaande maandag begint deze feestelijke eetweek in en om Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. IENS heeft per regio drie tips voor u geselecteerd. Bekende topzaken, maar ook enkele nog niet ontdekte pareltjes!

Hofstede Meerzigt is zonder twijfel dé vaandeldrager van culinair Zoetermeer. Alles gebeurt volgens het boekje: een voortreffelijke ontvangst, volop aandacht voor de gasten, uitstekende timing en een perfecte selectie wijnen met de nodige verrassingen. De creativiteit en finesse die er nodig zijn om zó te koken is echter niet uit een boekje te leren. "Wat een verrassende smaken en texturen die prachtig samenwerken!"

Diga in Amsterdam is schatplichtig aan de klassiek Italiaanse cuisine, maar ze zijn wel duidelijk een stapje verder gegaan. Fraai opgemaakte borden getuigen van een grenzeloze fantasie, huisgemaakte en dagverse producten van een unieke bevlogenheid. "De gerechten zijn wat opbouw en smaak betreft in perfecte balans. Geweldig."

Culinaire geneugten in een historische ambiance. Om Proeverij de Waag te betreden moet u een klein klimmetje maken naar de eerste verdieping, maar eenmaal daar kan het genieten beginnen. Verfijnde gerechten met een internationale allure en smaken die door de mond gonzen. "Iemand die dit niet lekker kan vinden moet dringend zijn smaakpapillen laten nakijken!"

Eerlijk, ambachtelijk, verantwoord en persoonlijk is hier het devies. Alles is dan ook huisgemaakt bij Vaartsche Rijn in Utrecht: van brood tot friandises. Mooi als de filosofie van een restaurant zich zo direct vertaald naar klasse op het bord. "Prachtig opgemaakte gerechten, heerlijke smaken, een goede opbouw in de gangen en bijzondere wijnen die perfect bij de gerechten passen."

Amsterdam e.o.

Rotterdam e.o.

Den Haag e.o.

Utrecht e.o.

Bekijk alle deelnemers van de IENS DinerDagen op www.dinerdagen.nl!

IENS

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: