Top vijf restaurants voor de Kerst

Deze week heeft IENS de top vijf kerst tips voor u uitgezocht. Restaurants waar heerlijke maaltijden worden geserveerd voor de kerst.

Elmar

Bij deze favoriet in de Pijp wordt de Franse keuken gecombineerd met moderne internationale invloeden. Daarbij volgt Elmar altijd de seizoenen wat een regelmatig wisselend menu oplevert. Een eenvoudig, huiselijk en vooral erg gezellig restaurant waar uit eten gaan normaal gesproken al echt een feest is. Tijdens de feestdagen zijn ze dit jaar open op 24, 25 en 26 december om hun gasten te verwennen met een bijzonder  vijfgangendiner. Op het menu in ieder geval wild konijn en hazenrugfilet samen opgebonden en gebakken als tournedos. Met biologische kliswortel, schorseneer en pastinaak en een kruidige rode wijnsaus.

Aan Tafel

Door de oud-Hollandse inrichting en intieme hoekjes lijkt IENS Topper Aan Tafel op het eerste gezicht een knus eetcafé. Schijn bedriegt,de gerechten zijn namelijk van topniveau! De kaart is overwegend Frans, en staat vol spannende combinaties. Op tweede kerstdag staan er maar liefst zes exclusieve gangen op het menu, waaronder zacht gepekelde hertenrug met een crème van peterseliewortel, gegrilde aardappel, krokante polentavingers en een jus van specerijen. Niet zomaar even uit eten, maar een avond uitgebreid genieten!

Chez Antoinette

In een van de oudste wijken van Hanzestad Deventer bevindt zich het sfeervolle restaurant Chez Antoinette. Bij binnenkomst wacht u een warm welkom van de gastheer. Of u nu vader of zoon Legel treft, beiden zorgen voor een aangename sfeer die de hele avond blijft hangen. Op eerste en tweede kerstdag is het genieten van een copieus diner met de gezelligheid van thuis en de klasse van een toprestaurant. Op het menu vijf heerlijke gangen waaronder gebakken kalfzwezerik en gestoofde kalfswang met een saus van Boal-Madeira. De avond wordt in stijl afgesloten met “een zoete kerst”.

Fijne feestdagen en een smakelijk 2012!

Lees meer restauranttips van IENS!

Lees ook:

Bron(nen):
  • IENS

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Jan Mekenkamp (niet gecontroleerd) op di, 10-10-2017 - 21:00

Vraag: is het moeilijk om ergens goed te gaan eten op zondag-avond 24 december in Amstelveen of omgeving? Het hoeft niet een specifiek kerst-diner te zijn, maar toch wel wat extra`s. Het betreft een familie van ca 10 personen.
J.J.Mekenkamp
1181VW nr 57 Amstelveen