De beste scheerapparaten van Nederland

Zoveel mannen, zoveel verschillende behoeftes. Daarom is er niet één ultiem scheerapparaat dat 'de beste' is, maar zijn er verschillende toppers in diverse categorieën. Zit uw scheerapparaat erbij?

Volgens Bol.com zijn dit de beste scheerapparaten van Nederland:

  • Geschikt voor elk huid- en baardtype -  Philips Shaver S9000 Prestige SP9861/16 - 277,99
  • Waterdicht en supersnel resultaat: Philips AquaTouch S5530/06 - 79,99
  • Voor onder de douche - Braun Series 3 ProSkin 3040s - 65,99

Veel mannen scheren graag onder de douche. Dit scheelt niet alleen tijd, het warme water zorgt er ook voor dat je huid zich ontspant. Zo scheer je gladder en belast het scheren je huid minder. Maar lang niet alle scheerapparaten zijn geschikt om onder de douche te gebruiken.

De behuizing van het scheerapparaat moet namelijk geheel waterdicht zijn. Bovendien kun je een goed scheerapparaat voor onder de douchte ook onder de douche of warme kraan schoonspoelen.

  • Voor de gevoelige huid: Philips Shaver 7000 serie S7510/41 (met gratis toilettas) - 129,99
  • Voor de gevoelige huid: duurder 'premium' model: Braun Series 9 9297cc - 259,99

Mannen met een gevoelige huid kunnen het best onder de douche scheren. Maar het beste scheerapparaat voor onder de douche hoeft niet gelijk te zijn aan het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid. In het laatste geval mag je nog wat extra zorg van het scheerapparaat verwachten.

Denk daarbij aan zachte scheerringen die mild zijn voor de huid en het scheerapparaat moet voorkomen dat haren kunnen ingroeien. Tip: Gebruik bij een gevoelige huid ook een milde scheerschuim of scheergel als je onder de douche scheert.

  • Krachtig, voor zware baardgroei - Philips Shaver 9000 serie S9111/31 nat/droog - €199,-

Mannen met een zware baardgroei hebben niet altijd genoeg aan een gemiddeld scheerapparaat om zich mooi en langdurig glad te scheren. Er moet dan mogelijk meer power in de strijd gegooid worden. Dat kan met een extra krachtig scheerapparaat, geschikt voor zware baardgroei.

Het beste scheerapparaat voor zware baardgroei moet niet alleen glad scheren, maar de huid mag ook niet te zwaar belast worden bij dit extra krachtige scheren. Vaak beschikt een goed scheerapparaat voor een zware en stugge baardgroei over een scheerkop die de haartjes voor het scheren omhoog zet, en die in verschillende richtingen kan draaien. Zo wordt er zonder al te veel belasting extra grondig gescheerd. Wat ook helpt is een reinigingsstation dat de scheerkop reinigt en smeert zodat de mesjes altijd scherp blijven.

Bron: Testresults.nl