Getest: de beste tuinsproeier

Het is erg droog en volgens de weersverwachting is er voorlopig ook geen serieuze regen te verwachten. Wie een tuin heeft, zal dus vaak de tuin moeten sproeien. Bent u op zoek naar een nieuwe zwenksproeier, dan heeft u met deze de beste uit de test.

De Gardena Aquazoom komt als beste uit de test. 

Dat meldt Testresults.nl. De Gardena Aquazoom (€41 voor versie M) is van hoge kwaliteit en hij heeft een groot en goed in te stellen bereik. De zwenksproeier is te koop in drie versies: S(mall), M(iddle) en L(arge). De M heeft een sproeilengte van 3-18 meter en een sproeibreedte van 3-14 meter. De S is iets kleiner en de L iets groter. Lengte, breedte en waterstroom zijn goed instelbaar via schuifregelaars. Dat gaat makkelijk en intuïtief. Bij de S kan je instellen dat maar een zijde van de tuinsproeier gesproeid mag worden. Dat is handig als u maar een kleine oppervlakte water wilt geven.

De sproeier is tegen Uv-licht en tegen vorst beschermd. De wateraansluiting heeft een metalen uitneembaar filter dat onder de kraan schoon te maken is. Voor het schoonmaken van de sproeigaatjes is het voldoende om er met de vinger langs te wrijven. Gardena geeft vijf jaar garantie op de sproeier.

Bron(nen):