Getest: de beste yoghurt dressing

Bijna niemand eet sla zonder dressing of slasaus. De eenvoudigste variant, olie met azijn, maak je simpel zelf. In de supermarkt staan verschillende soorten kant-en-klaar dressings in het schap. Wie van yoghurt houdt heeft met...

...G'woon Yoghurt dressing of Plus Yoghurt dressing de beste uit de test.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De samenstelling van G'woon (€1,10 bij Hoogvliet) en Plus (€1,35) Yoghurt dressing is exact hetzelfde. Alleen het merk en de prijs verschillen. De smaak is vrij goed, hoewel er niet veel kruiden in zitten. De dressing bevat minder suiker en zout dan gemiddeld. De gebruikte yoghurt is biologisch.

G'woon/Plus is overigens niet de lekkerste yoghurt dressing uit de test. Van de dertien geteste yoghurt dressings zijn er vijf lekkerder. Deze vijf komen voor suiker en/of zout slechter uit de test, zodat ze een lage eindoordeel krijgen. Opmerkelijk is dat de lekkerste Yoghurt dressing, Jumbo, de minste yoghurt bevat: 10 procent, tegen 18 procent voor die van G'woon/Plus.

Yoghurt dressing is in feite hele dunne mayonaise met yoghurt. De basis is water, yoghurt en zo'n 19 procent vet uit olie. Mayonaise bevat minimaal 70 procent vet en yogonaise 25 procent. Ondanks het lage vetpercentage smaken de meeste yoghurt dressings goed, aldus het smaakpanel van de Consumentenbond.