Getest: het beste meergranenbrood

Meergranenbrood
Getty Images

Sinds juli dit jaar moet meergranenbrood minstens drie verschillende graansoorten bevatten. In het meergranenbrood in de supermarkt zitten vier tot zes graansoorten. De beste meergranenbroden uit de supermarkt zijn...

...Lidl Donker meergranen en Albert Heijn Waldkorn volkoren.

Dat blijkt uit een recente test van de Consumentenbond. Lidl Donker meergranen (€1,89) en Albert Heijn Waldkorn volkoren (€2,09) bevatten vier soorten granen. Tarwe is met 86 procent in beide broden verreweg het belangrijkste graan. Het testpanel vindt de smaak van het meergranenbrood van Lidl niet zo spannend. Daar staat tegenover dat Lidl het als enige aandurft om een stuk minder zout te gebruiken. Op dit aspect komt het brood met een 7,9 verreweg als beste uit de bus. De testers vinden het brood een terechte uitblinker.

Het testpanel vindt dat de korst van Albert Heijn Waldkorn volkoren wat knapperiger kan. Verder is het een prima brood, waarin je de pitten en granen duidelijk proeft. Het zoutgehalte is aan de hoge kant, maar het brood bevat de meeste vezels van de zeventien geteste broden.

Het lekkerste meergranenbrood uit de supermarkt is overigens Aldi Luxe meergranen (€1,89). Met vezels en zout komt dit brood minder goed uit de test.

Bron: Consumentenbond
 

Auteur 
  • Redactie