Test: de beste accu-grasmaaier

Getty Images

Langzaam maar zeker komt het voorjaar eraan en zullen de temperaturen eindelijk gaan stijgen. Ook het gras in de tuin gaat daardoor weer groeien. Wie op zoek is naar de beste accu-grasmaaier, komt met de volgende grasmaaier een heel eind.

De beste uit de test is de Einhell GE-CM 43 Li accu-grasmaaier. Dat meldt Testresults.nl. De accu-grasmaaiers zijn getest door de Duitse Gartengerätetest. De Einhell GE-CM 43 Li (€ 315, incl. 2 accu's en 2 laders) is voor een accumaaier niet echt duur. De maaier is te koop met nul, één of twee accu's.

De maaier heeft een maaibreedte van 43 centimeter en is daardoor heel geschikt voor een groot gazon tot wel 600 vierkante meter. De maaihoogte is in te stellen in zes verschillende standen van 25 tot 75 millimeter. Het afgemaaide gras wordt opgevangen in een opvangbak van 63 liter. Het is dus niet nodig om na het maaien het gazon aan te harken.

Wie een kleinere tuin heeft, kan als alternatief een smallere Einhell accumaaier kopen met een maaibreedte van 30 cm of  34 cm.

 

Auteur