PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: de beste airfryer

Wilt u patat bakken, maar liever niet te veel frituren omdat het te vet is? Dan kan een airfryer een goed alternatief zijn. Deze friteuses bakken de friet namelijk in hete lucht. De beste is de Philips Airfryer XL HD9240/90.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Philips (€170) bakt ook grotere porties patat snel en goed. De baktijd voor een kilo friet is net iets meer dan een kwartier, plus vijf minuten opwarmtijd. Daarmee is deze airfryer een van de snelsten uit de test. Voor airfryers kun je het beste ovenfriet gebruiken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om gewone diepvriesfriet erin te bakken. Dat doet de Philips aanzienlijk beter dan alle andere airfryers. De testers vinden diepvriesfriet, die op deze manier gebakken is, 'best te eten' en geven de Philips een 7,7 als testoordeel. Alle andere airfryers scoren op dit punt lager dan een 7, de meeste krijgen zelfs een onvoldoende. Een minpuntje van de Philips is het energieverbruik.

Kroketten

Airfryers kunnen meer dan alleen ovenfriet bakken. Ook kroketten lukken behoorlijk. Ze worden droger dan in de olie. Daarom worden speciale ovenkroketten het lekkerst, maar met gewone kroketten kan het ook. De beste airfryer uit de test scoort met het bakken van kroketten iets minder: de testers geven het apparaat op dit aspect het cijfer 6,5. Op het uiterlijk en textuur van de kroketten scoort hij aanzienlijk beter. De testers geven daarvoor een 10.

Bron(nen):