Test: de beste airfryer

Getty Images

Veel mensen zien airfryers als een gezond alternatief voor een frituurpan. Een airfryer gebruikt namelijk geen olie. Maar een airfryer kan meer. U kunt er ook hartige taart en cake mee bakken. De beste is...

...de Philips HD9650/90 XXL Avance.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De Philips HD9650/90 XXL Avance (€200) bakt probleemloos en snel 1400 gram patat. Dat is meer dan de andere airfryers in de test. Snel betekent iets meer dan een half uur. De airfryers in de test die sneller zijn, zijn vaak aanzienlijk kleiner. De Philips bakt ook snacks, chocoladecake en hartige taarten uitstekend en vrij snel. Het hoogste testoordeel krijgt deze airfryer voor het bakresultaat van een maximale portie patat. De testers vinden de Philips op dit punt vergelijkbaar met 'echte' friteuses. Minpuntje van deze airfryer is dat hij veel stroom gebruikt. Dat geldt voor ongeveer de helft van de airfryers in de test.

Cake

Bij het bakken van chocoladecake en quiche lorraine kan een airfryer handiger zijn dan een oven met boven- en onderwarmte. Een airfryer is snel op temperatuur en de baktijd is beduidend korter. Zo bakt de testwinnaar een cake in 25 minuten. In een oven staat daar al snel 40 tot 50 minuten voor.

Met een quiche lorraine hebben airfryers meer moeite. Toch krijgen 15 van de 25 geteste apparaten een testoordeel van 7,5 of hoger op dit onderdeel. Slechts twee krijgen een onvoldoende.

Bron: www.consumentenbond.nl/airfryer

Auteur 
  • Perry van Dijk