Test: de beste airfryer 2023

Airfryer
Getty Images

In een airfryer is er een constante stroom van warme lucht in het apparaat, waardoor er geen olie nodig is zoals in een frituurpan. Het is een soort een heteluchtfriteuse en een echte alleskunner. Maar wat is nou de beste airfryer?

De beste is de Tefal Easy Fry & Grill EY5018, dat meldt vergelijkingssite Populairproduct.nl. De Tefal Easy Fry & Grill EY5018 (€105) is een compact en stijlvol apparaat dat uitblinkt in eenvoud en gebruiksgemak.

Met ouderwetse draaiknoppen voor temperatuur- en tijdsinstellingen is dit apparaat ideaal voor liefhebbers van een no-nonsense bediening. Minpuntje is dat de handleiding beperkt is en enkele instructies onduidelijk zijn. Toch zijn de resultaten over het algemeen uitstekend bij het bakken van aardappelen, grillen van vlees en bereiden van diverse andere gerechten. De Tefal heeft een laadvermogen van1,2 kilogram

Frituurpan

Een airfryer verbruikt zo'n veertig tot vijftig procent minder stroom dan een traditionele frituurpan. Ook is er voor een airfryer geen olie nodig en is een airfryer makkelijker schoon te houden dan een frituurpan. Een airfryer werkt ook sneller dan een frituurpan en is veelzijdiger.

Het is mogelijk om gegrilde kip, gebakken aardappelen, gebraden of gepofte groente en gefrituurde snacks met een airfryer te bereiden. Doordat er geen olie wordt gebruikt, is het ook gezonder dan frituren. De prijs is een nadeel. Een airfryer is in de winkel duurder dan een frituurpan.

Bron: Populairproduct

Auteur