Test: de beste allmountain pisteski

pisteski
Getty Images

Wintersporters die vooral op de piste skiën en op zoek zijn naar ski’s die makkelijk draaien en tegelijkertijd toch heel stabiel zijn, kunnen het beste uit de voeten met een allmountain pisteski. Dat is een wat bredere ski. Twee modellen allmountain pisteski’s steken met kop en schouder boven de rest uit...

...de Stöckli Montero AR en de Atomic Redster Q9.8.

Dat blijkt uit een test van de Nederlandse Ski Vereniging. De Stöckli Montero AR (¢1419) is een alleskunner die heel prettig in het gebruik is. Het is een heerlijke ski voor veel mensen, van lichtgevorderden tot en met experts. De ski verrast nooit, doet precies wat je vraagt, is stabiel, goed gedempt en heeft veel grip. Lange bochten gaan top en korte bochten niet veel slechter.

Het maakt niet uit of je snel of langzaam skiet. Misschien is de ski iets minder geschikt voor lichte dames. Minpuntje is de hoge prijs. Het is de duurste uit de test. De Redster Q9.8 (¢1100) is nieuw bij Atomic en hij valt bij de testers meteen erg in de smaak. Het is een ski voor gevorderden, vergevorderden en experts.

Voor wat stevigere skiërs heeft hij veel te bieden: als robuuste, snelle cruiser of als een stevige lange bochtenski van hoog niveau. Hoewel de ski onder de binding 85 mm meet, voelt hij smal en licht aan. De ski heeft een duidelijke voorkeur voor lange bochten, korte bochten kosten moeite. Minpuntje is de prijs. Het is na de Stöckli Montero AR de duurste uit de test.

Bron: Wintersport.nl

Auteur