Test: de beste betaalrekening

Iedereen heeft een bankrekening. In de regel blijft iedereen ook trouw bij de eigen bank omdat overstappen naar een andere bank lastig lijkt. Wie ontevreden is over de eigen bank en wil overstappen naar de bank met de beste betaalrekening, komt uit bij...

...SNS Compleet. Dat blijkt uit het SpecialItem van MoneyView. SNS Compleet bestaat sinds begin juli. SNS splitste de bestaande betaalrekening in SNS Basis en SNS Compleet. De basisrekening is een goedkope, uitgeklede versie. SNS Compleet is uitgebreid. De betaalrekening biedt rente bij een positief saldo, binnen 24 uur een gratis tijdelijke pinpas bij verlies en diefstal, een alert bij verandering van het saldo, een online huisboekje, dertig dagen verzekering tegen verlies, diefstal en beschadiging van aankopen met de pinpas, een tweede pin en drie dagen gratis rood staan.

Op nagenoeg alle onderzochte aspecten scoort de SNS Compleet minimaal de gestelde norm en op veel kenmerken is de SNS Compleet beter dan de norm. Slechts op het punt maximale betaalkrediet scoort deze betaalrekening minder dan de norm.

Overstapservice

Bankklanten die willen overstappen naar een andere bankrekening, kunnen de overstapservice gebruiken. Dat is een initiatief van de banken om een overstap gemakkelijk te maken. De overstapservice zorg bijvoorbeeld dat bijschrijvingen en incasso's automatisch worden doorgeleid van de oude naar de nieuwe bankrekening.