Test: de beste beveiligingscamera

Goed hang- en sluitwerk is niet altijd voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Wie een stap verder wil om ongenode gasten te dwarsbomen, kan een beveiligingscamera ophangen. Zo'n camera geeft een seintje naar uw smartphone als er in het blikveld beweging is. De beste beveiligingscamera is de Arlo Pro 3.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Arlo Pro 3 (€580) scoort op alle punten voldoende tot goed. Relatief is de beeldkwaliteit het minst, terwijl bewegingsdetectie en gebruiksgemak van de camera juist hoog scoren. Ondanks die relatief mindere beeldkwaliteit is de Arlo een van de drie camera's in de test waarvan de beelden in bijna-duisternis voldoende scherp en contrastrijk zijn. De camera heeft een grote horizontale kijkhoek. Ook is er een ingebouwde sirene om insluipers weg te jagen. De kleinste startersset van de Arlo bestaat uit een basisstation en twee camera's.

Cloud

De Arlo Pro 3 heeft geen geheugenkaart. De beelden worden opgeslagen bij een clouddienst op internet. Het voordeel daarvan is dat een inbreker het bewijsmateriaal niet kan vernietigen door de geheugenkaart mee te nemen. Het nadeel is dat opslag in de cloud niet gratis is. De Arlo Pro rekent een bedrag per camera.