Test: de beste campingstoel

Vakantietijd. Veel mensen gaan met de auto plus caravan of tent naar het zuiden. Lekker buiten op de camping. Wie ontspannen wil zitten, neemt een paar goede campingstoelen mee. De beste klapstoel op de camping is...

 ...de Bo-Camp Copa Rio, de beste vouwstoel is de Outwell Catamarca en de beste verstelbare stoel de Crespo Standenstoel.

Dat meldt Testresult.nl. De Bo-Camp Copa Rio (€40) is een uitblinker in stijl, comfort en functionaliteit. De stoel zit comfortabel. Het aluminium frame is licht en sterk. Hij is bekleed met een sterke en luxe polyester stof. Er zijn extra stabilisatoren voor een evenwichtig geheel en een safety lock voorkomt ongewenst inklappen. De stoel kan tot maximaal 100 kilo dragen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, blauw en rood.

Vouwstoel

Een vouwstoel zoals de Outwell Catamarca (€48) kun je invouwen tot een klein pakketje dat in een draagzak past. Het is een ideale stoel om mee te nemen op een wandel- of fietsvakantie. In de auto neemt het minder plaats in dan een gewone klapstoel. De Outwell Catamarca is steviger dan de andere vouwstoelen. De stoel heeft een stevig stalen frame met verstevigde verbindingen en kruisingen. Hij kan tot 150 kilogram dragen en heeft een breed zitvlak. Met vier kilo is de stoel wel aan de zware kant. De stoel is alleen in het zwart verkrijgbaar.

Verstelbare stoel

De beste campingstoel die je in verschillende standen kunt zetten in de Crespo Standenstoel (€90). Dit type stoel is wat groter en comfortabeler dan een gewone campingstoel. De rugleuning van de Crespo is in zeven standen verstelbaar, de zitting en rugdek zijn gepolsterd. De stoel heeft een extra hoge leuning en diepere en bredere zit. Opgevouwen is deze campingstoel slechts zeven centimeter dik.

Bron(nen): TestResults