Test: de beste caravanverzekering

Koppel in de caravan koffie aan het drinken
Getty Images

De caravan is een populair vakantiemiddel. Ruim vierhonderdduizend Nederlanders hebben er eentje. Vanzelfsprekend is het belangrijk dit bezit goed te verzekeren tegen schade van buitenaf. De beste caravanverzekeringen zijn...

...die van Centraal Beheer en Interpolis. 

Dat meldt financieel onderzoeksbureau Money View in het Special Item Reis- en Caravanverzekeringen. De verzekeringen van Centraal Beheer en Interpolis komen vooral goed uit de bus op de clusters Waarderegeling tweedehands en Aanbouw. Beide verzekeringen vergoeden tot maximaal vijf jaar na aankoop de aanschafwaarde van een tweedehands gekochte caravan. Bij Aanbouw zijn de voortent en luifel onbeperkt verzekerd.

Tweedehands

Veel mensen kopen een tweedehands toercaravan. Bij een vijf jaar oude caravan vergoeden tien van de vijftien caravanverzekering gedurende de eerste drie jaar na aankoop de aanschafwaarde bij een volledig verlies. Bij twee verzekeringen krijgt de verzekerde de nieuwwaarde minus een afschrijving en de overige drie hanteren de dagwaarde van de tweedehands caravan.

In het vierde en vijfde jaar na aankoop krijgt de verzekerde bij de meeste verzekeringen een lagere uitkering. In het vierde jaar zijn er nog maar vijf verzekeringen die de aanschafwaarde vergoeden. In het vijfde jaar zijn dat er nog maar vier, waaronder die van Centraal Beheer en Interpolis.

Auteur