Test: de beste citruspers

Vrouw sinaasappelsap
Getty Images

Vers geperst sinaasappelsap zit boordevol vitamine C en is lekker bij het ontbijt of tussendoor. Een elektrische citruspers is verreweg het handigste apparaat om sinaasappels te persen. De beste is...

De Princess 201862 Citruspers. De Princess (¢60) heeft een speels design met een bamboe bedieningshendel en bijpassende pootjes. De citruspers heeft een handige dubbelfunctie: je kunt het sap bewaren in een schenkkan, maar er is ook een schenktuit om het sap direct in een glas te laten lopen. 

 

De Princess ziet er mooi uit, heeft goede onderdelen en perst ook lekker. Een sinaasappel is binnen 23 seconden geperst, enkele seconden sneller dan het gemiddelde in de test. Het kost wel enige kracht kost om alles uit de vrucht te persen. Dankzij de vaatwasserbestendige onderdelen is schoonmaken erg eenvoudig. 

De Princess is ook stiller dan gemiddeld. 

 

Wel heeft de citruspers enkele minpunten. Door de bamboepootjes staat het apparaat niet erg stabiel en de schenktuit zit op een hoogte van 11,5 centimeter, waardoor alleen kleinere glazen eronder passen. 

 

https://debeste.com/citruspers/ 

Auteur