Test: de beste e-reader

Lekker lezen tijdens de vakantie. Veel mensen zweren bij een echt boek en nemen daarom een stapeltje mee. Anderen lezen liever op een e-reader en kunnen honderden boeken meenemen. De beste e-reader is...

...de Amazon Kindle Paperwhite 4 (2018).

Dat meldt nl.Hardware.info. De voorkeur van de testers gaat uit naar Amazon Kindle Paperwhite 4 (2018) variant met 32GB, wifi en 4G (€230). De zelfde e-reader is ook verkrijgbaar met 8GB + wifi (€`40) en 32GB + wifi (€170). De Paperwhite heeft een kunststof behuizing die hoogwaardig aanvoelt. De e-reader is waterdicht en je kunt hem dus meenemen naar het zwembad. De e-reader heeft slechts één knop, de powerknop. Het 6-inch scherm heeft een ingebouwde verlichting, die je kunt instellen op 24 verschillende standen. De kleurtemperatuur is aan de koele kant en kan niet worden aangepast.

De interface is overzichtelijk en werkt prettig. Lettertype, formaat, regelafstand en marges zijn aan te passen aan de eigen voorkeur. De Paperwhite 4 is in diverse talen in te stellen, waaronder ook Nederlands. Standaard zijn de Van Dale woordenboeken hedendaags Nederlands en Engels-Nederlands geïnstalleerd. Via een app is het ook mogelijk om audiobooks te beluisteren.