Test: de beste Earl Grey thee van 2024

Theekopje op een sjiek gedekte tafel
Getty Images

Nederlanders zijn echte theedrinkers. Earl Grey is één van de meest populaire smaken. Maar met welk merk theebladeren zet u nu echt een lekker bakje Earl Grey? Het Algemeen Dagblad vroeg het aan een deskundige jury, en de winnaar is...

Lord Nelson Bio Organic Earl Grey (Lidl)

Het panel nam verschillende theemerken onder de loep, en het huismerk van Lidl is met afstand de beste gebleken. Deze thee scoort in de test een 8.

,,Zacht en rond van smaak en ik proef duidelijk bergamot.'' ''De beginsmaak is mooi zacht. Zeer geschikt voor bij het avondeten.'' ''Heel vriendelijk, wat mij betreft een goed kopje’’, aldus de verschillende leden van het panel.

Ook de Lord Nelson Regular thee (7) het huismerk van Plus Supermarkten (7) Pickwick (6-) en La Place Organic (5,50) halen een voldoende in deze test. 

Slecht nieuws is er voor Twinings (5) en Lipton (4.5), deze thee presteert onder de maat. De rest van de merken scoren allemaal een 4: Albert Heijn huismerk, Clipper, Partridge, Westminster en Gwoon. Deze merken Earl Grey kunt u volgens het testpanel maar beter overslaan. Volgens het testpanel krijgt u van deze thee een droge tong, sommige smaken een beetje naar zeep, verf of mottenballen, en een ander merk thee werd direct uitgespuugd en is volgens het panel gewoon te vies om te drinken zonder een royale portie melk en suiker.

Nu weet u waar u de beste thee haalt. Maar wat is nu eigenlijk gezonder: thee of koffie? Het antwoord op die vraag leest u hier.

Auteur