Test: de beste espressomachine

Getty Images

Een echte koffieliefhebber zweert bij een espresso-machine. Thuis je eigen espresso of cappuccino zetten van dezelfde kwaliteit als in een Italiaans cafeetje. Wie op zoek is naar de beste uit de test komt bij...

...de Jura D4 Piano Black.

Dat blijkt uit een test in de nieuwe Consumentengids. De Jura D4 Black (€700) is een solide, stijlvol apparaat waarmee je eenvoudig een uitstekend gebalanceerde espresso zet. Het apparaat heeft veel instellingsmogelijkheden om de koffie te perfectioneren. Tegelijkertijd heeft hij weinig poespas. Minpuntje is dat hij geen melkopschuimer heeft, waardoor de testers het apparaat aan de prijzige kant vinden.

Terugverdienen

Een espressomachine is in de aanschaf aanzienlijk duurder dan een koffiecupmachine. Daar staat tegenover dat een pak koffiebonen aanzienlijk goedkoper is dan koffiecups. Ook geven bonen aanzienlijk minder afval. Voor het milieu is een espressomachine het dus beter.

De testers zijn gaan rekenen  Stel je drinkt elke dag twee kopjes koffie. Met een volautomatisch espressomachine die Beste Koop is (aanschafprijs €300) ben je na een jaar voordeliger uit dan met een koffiecupmachine (€140) en originele Nespressocups. Wie goedkopere cups van een ander merk gebruikt (22 cent i.p.v. 42 cent) is na twee jaar voordeliger. Drink je vier kopjes koffie per dag, dan gaat het terugverdienen twee keer zo snel.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk