Test: de beste hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling of ANC) zorgt dat het geluid uit de omgeving je oren niet bereikt. Ideaal voor een dutje in het vliegtuig of als je je moet concentreren in een lawaaiige omgeving. De beste hoofdtelefoon is…

...de Sony WH-1000XM3. Dat meldt BesteProduct.nl. De draadloze Sony WH-1000XM3 (€266) heeft een ruisonderdrukking van onovertroffen kwaliteit. Stemmen worden niet volledig onderdrukt, maar kantoorgeluiden worden uitstekend weggefilterd. Ook in het openbaar vervoer en het vliegtuig is het effect verbazingwekkend goed. Als iemand iets wil zeggen, is de ruisonderdrukking te deactiveren door de hand op de rechter earcup te leggen. Via de bijgeleverde app kan de ruisonderdrukking naar smaak worden aangepast. Geluiden van stemmen of overig verkeer kunnen selectief worden doorgelaten terwijl andere achtergrondgeluiden worden weggefilterd.

Draagcomfort

Hoewel de geluidskwaliteit van de koptelefoon erg goed is, is deze minder dan gelijk geprijsde koptelefoons zonder ANC en met een kabel. De koptelefoon ziet er stijlvol uit en de bouwkwaliteit is uitstekend. De hoofdtelefoon is redelijk licht en heeft zachte kussentjes voor een goed comfort. De kussens drukken niet heel hard op je hoofd, maar blijven toch goed zitten. Alleen bij een flinke hardloopsessie moet je de hoofdtelefoon af en toe recht zetten. Een beetje sporten is geen probleem.
 

Bron(nen):