Test: de beste keukenweegschaal

De een gaat tijdens het koken op het gevoel af en gooit alle ingrediënten uit de losse pols bij elkaar. Een ander houdt zich liever strikt aan het recept en weegt alle ingrediënten zo nauwkeurig mogelijk af. Voor die laatsten is een goede keukenweegschaal onontbeerlijk. De beste is...

...de Soehnle Compact 100.

Dat blijkt uit een artikel in de Consumentgids van juni. De Soehnle (€15) is de enige weegschaal in de test die alle vier de testgewichten (1, 10, 200 en 500 gram) tot op de gram nauwkeurig meet, ook als de weegschaal niet vlak staat. De Soehnle kan ook een gewicht van 1 gram wegen, voor bijna alle andere weegschalen in de test is 1 gram te weinig om te registreren. Dankzij de Tarrafunctie is de weegschaal tussentijds op 0 te zetten, wat handig is voor het wegen van verschillende ingrediënten in een kom.

Meeteenheden zijn te wisselen tussen gram en het Engelse ounce en pound. De knop om van meeteenheid te wisselen zit aan de achterkant. De testers hadden een plaats aan de voorkant handiger gevonden.

Een pluspunt van deze weegschaal is de garantie van vijf jaar. Minpunt is dat het verwisselen van de knoopcelbatterij lastig is, omdat er een schroevendraaiertje voor nodig is om de batterij eruit te wippen.

Bron: Consumentengids, juni 2019