Test: de beste koelbox

In de zinderende zomerhitte heb je trek in een koel drankje. Op de camping, in het bos of op het strand is een koelbox de ideale oplossing om drankjes koel te houden. De beste elektrische koelbox is de Tristar 26 liter. De beste koelbox zonder stekker is...

...de Curver 22 liter.

Dat meldt Testresults.nl. De Tristar (€75) kun je via de 12V aansluiting ('sigaretten-aansteker) ook in de auto gebruiken. Dat is vooral handig tijdens lange autoritten, van en naar de vakantiebestemming. De Tristar heeft ook een gewone stekker die in het stopcontact past. Opmerkelijk is dat de elektrische koelbox niet alleen kan koelen, maar ook kan verwarmen. De Tristar is makkelijk mee te nemen door het lage gewicht (4,6 kilo) en geïntegreerde handvat. De box kan tot maximaal 18 graden onder de omgevingstemperatuur koelen en tot maximaal 65 graden verwarmen. De koelbox gebruikt relatief weinig stroom en heeft een A++ energielabel. Er is ook een kleinere (20 liter) en grotere (40 liter) versie van de Tristar.

Dubbele wand

De Curver 22 liter (€22) koelt met koelelementen uit de vriezer. De koelbox is groot genoeg voor 1,5 liter flessen en hij is handzaam genoeg om gemakkelijk in de auto te plaatsen. De koelbox heft dubbele wanden met isolerende laag, zodat de inhoud langer koel blijft dan in andere koelboxen. Klik je de draaghendel naar beneden dan wordt de koelbox hermetisch afgesloten. Drankjes blijven zo 18 uur koel. Er is ook een kleinere (11 liter) en grotere (32 liter) versie.

Bron(nen):