Test: de beste koelkast

Iedereen heeft een koelkast in huis. Sommige hebben een inbouwkoelkast in de keuken, anderen een vrijstaande, al dan niet met een vriezer. Wie op zoek is naar een nieuwe vrijstaande koelkast met vriezer...

...heeft met de Bosch/Siemens KGE36VW4A de beste uit de test. Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De  Bosch KGE36VW4A (€610) en de technisch identieke Siemens KGE36VW4A (€610) koelt erg goed. Het is een zuinig apparaat een hij is ook geschikt voor gebruik in een onverwarmde ruimte, zoals een garage of bijkeuken. De temperatuur in die onverwarmde ruimte moet wel boven de 10C zijn. Hij kan dus 's winters niet buiten staan.

Op de aspect vriezen scoort de Bosch/Siemens iets minder. Een onvoldoende krijgt deze koelkast van de testers voor 'Bewaartijd bij stroomstoring', nu is dat een aspect dat in Nederland niet heel erg relevant is. Ook veel van de andere koelkasten scoren op dit punt onvoldoende.

Gezin

De Bosch/Siemens heeft een bruikbaar koeldeel van ruim 160 liter en een bruikbaar vriesdeel van bijna 65 liter. De Consumentenbond geeft als leidraad 40 liter bruikbare koelruimte per persoon. Deze koelkast is dus geschikt voor een gezin met twee kinderen.