Test: de beste kunstkerstboom 2023

Kunstkerstboom
Getty Images

Sommige mensen zweren bij een echte kerstboom. Anderen hebben liever geen dennennaalden in het tapijt en kiezen daarom voor een kunstkerstboom. Wie een nieuwe kunstkerstboom wil en kiest voor de beste uit de test, koopt...

...de Triumph Tree Forest, 155 cm. 

Dat blijkt uit een test van DeBeste.com. De Triumph Tree Forest (€85 bij een hoogte van 155 cm) blinkt uit in zijn realistische uitstraling. De takken hebben een mooie mix van groene en bruine tinten, wat bijdraagt aan het realistische effect. De taken bestaan uit twee onderdelen: een lichtere voorkant en een donkere achterkant, wat een mooi en natuurlijk effect geeft in de boom.

Het opbouwen vergt wel concentratie. De boom bestaat uit vier delen: een standaard, twee pijpen die je in elkaar klikt en de bovenkant van de boom. de takken zijn los en worden handmatig bevestigd. Dat neemt wel wat tijd in beslag. De takken zijn gesorteerd op kleur, maar het is niet duidelijk welke kleur je eerst moet bevestigen. Eenmaal bevestigd zorgt de structuur van de boom voor een stevige en stabiele basis. Het uitvouwen en in vorm brengen van de taken gaat redelijk gemakkelijk. Minpuntje is dat er daarbij soms haken vrijkomen. Het uit elkaar halen na de Kerst gaat dankzij de losse takken verrassend snel.

De boom is verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 120 cm, 155 cm, 185 cm, 210 cm en 230 cm.

Auteur 
Bron 
  • debeste.com