Test: de beste middenklasse smartphone

Dame met smartphone in de hand, grijnzend
Getty Images

Smartphones tot zeshonderd euro bieden de beste balans tussen prijs en prestatie. Bouwkwaliteit, camera's, software, accuduur en oplaadsnelheid zijn vaak beter dan bij budgettelefoons. Dure zaken zoals waterdichtheid, draadloos opladen en een goede telecamera ontbreken vaak. De beste middenklasse smartphone is…

Samsung Galaxy S23 (€565)

Dat meldt technologiesite Tweakers.net. De Galaxy S23 is het compacte topmodel van Samsung voor 2023. Het toestel meet 6,1 inch, (15 cm) en hij heeft 128GB opslag. Op het moment van introductie was het een van de beste kleine smartphones. Inmiddels is de prijs gezakt, waardoor deze telefoon de beste is in de categorie tot zeshonderd euro. De behuizing is waterdicht. De chip is zeer krachtig en zuinig genoeg om een lange accuduur mogelijk te maken. De telefoon heeft drie camera's aan de achterzijde, wat bijzonder is voor een kleine telefoon. Minpuntje is dat er geen goede macrofunctie op de camera zit. Opladen kan met een draad en draadloos, maar het gaat niet supersnel.

Voordelig

Kopers die iets minder geld willen uitgeven voor een smartphone hebben met de OnePlus Nord 3 (€329) de beste telefoon onder de vierhonderd euro. De OnePlus ondersteunt 5G, heeft 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. De behuizing is deels van plastic en spatwaterdicht. Het grote scherm (6,74” 16cm) heeft een hoge resolutie, hoge maximale helderheid en een goede kleurafstelling. De telefoon heeft een geavanceerde hoofdcamera, maar de overige camera's zijn van mindere kwaliteit. De accuduur is lekker lang en het opladen gaat snel. Draadloos opladen is niet mogelijk.

 

Auteur