Test: de beste paddenstoelensoep

Getty Images

Soep past prima in een lichte maaltijd om de kerstkilo's kwijt te raken. Zelf paddenstoelensoep maken is vaak net iets te veel werk. Daarom kopen de meeste mensen paddenstoelensoep in een blik of een zak in de supermarkt. De beste is Unox Speciaal romige champignonsoep.

Dat blijkt uit een test in de nieuwe Consumentengids. De Unox Speciaal romige champignonsoep (€2,80 voor 570 ml) heeft van alle geteste soepen de beste balans tussen smaak en gezondheid. Het is ook de lekkerste paddenstoelensoep van Unox. Maar het is niet de allerlekkerste uit de test, dat is De hete ketel Champignonsoep van Aldi.

Op het testonderdeel Zout krijgt de Unox-soep slechts een 5,3. Dat is relatief hoog, want meer dan de helft van de soepen scoren op dit punt slechter. De meeste soepen bevatten bijna 2 gram zout per kom. Dat is een derde van de maximaal aangeraden hoeveelheid zout voor een hele dag. De proevers vinden paddenstoelensoep uit de supermarkt over het algemeen te zout smaken. Proevers missen ook vaak kruiden, terwijl dat juist een gezonde manier is om soep op smaak te brengen.

Groente

Ook op het testonderdeel Groente krijgen verreweg de meeste paddenstoelensoep een onvoldoende, ook de Unox. Er zitten naar de mening van de testers te weinig champignons in de paddenstoelensoep. Gemiddeld zit er nog geen 40 gram paddenstoel per kom. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente is 250 gram. De testwinnaar komt wel uitstekend uit de bus op het onderdeel Verzadigd vet.

Auteur 
  • Redactie