Test: de beste radiatorfolie 2023

Radiatorfolie
Getty Images

Radiatorfolie is een voordelige en eenvoudige manier om de verwarming efficiënter te laten werken. Bij een niet geïsoleerde muur levert een vierkante meter radiatorfolie jaarlijks 10 kuub gasbesparing op. Bij een radiator voor een glazen pui is de besparing nog groter. De beste radiatorfolie is...

Radflek Reflectorfolie.

Dat meldt BesteTester.nl. Radflek (€45 voor 5 vellen, €75 voor 8 vellen) is een zeer duurzame, gecoate, gelamineerde aluminium reflectiefolie voor radiatoren. Radflek reflecteert meer dan 95 procent van de warmte die aan de achterkant van de radiator wordt afgestraald terug de kamer in. Het warmteverlies door de muur vermindert daardoor met 45 procent. De radiatorfolie verdient zich daarmee in een jaar terug. De coating behoudt zijn reflectievermogen minimaal 60 jaar.

Aanbrengen is eenvoudig De folie is moeiteloos achter de radiator te plaatsen Het is een kwestie van de platen op maat knippen met een schaar en ze vervolgens op te hangen aan de muurbeugels van de radiator met de bijgeleverde clips. Eenmaal geïnstalleerd is de folie niet meer te zien. Een vel is groot genoeg voor twee radiatoren van gemiddelde grootte. Blijven er stroken over dan zijn deze met Radflek's Radstik-tape te combineren.

Auteur