Test: de beste schroefboormachine

Een (accu)schroefboormachine is voor de doorsnee klusser de populairste boormachine. Wie op zoek is naar een zware accuschroefboormachine haalt met de Metabo BS 18 LT Compact de beste in huis. Als je veel schroeft en niet te vaak in beton hoeft te boren kan een lichte schroefboormachine een goed alternatief zijn. De beste is...

...de Makita DF331DSAE.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. De testers noemen de Metabo BS 18 LT Compact (€190) een echte aanrader. Hij scoort verreweg als beste op het onderdeel boren. Ondanks een wat lager testoordeel voor schroeven presteert de Metabo het beste van alle geteste apparaten. Ook op degelijkheid en veiligheid komt deze boormachine als beste uit de test. De prestaties van de accu en lader zijn voldoende, hoewel enkele andere boormachines op dit punt beter uit de verf komen. De boormachine wordt geleverd met twee accu's. Het voltage van de accu is 18V. Minpuntje is dat deze accuboormachine lastig te verkrijgen is.

In de vorige test van accuschroefboormachines, een jaar geleden, kwam de AEG BS 18C Li-202C als beste uit de bus. Deze machine staat nu bij de zware machines op de tweede plaats, achter de Metabo.

Licht

Hoewel de Makita DF331DSAE (€140) de beste is bij de lichte accuboormachines zijn de testers niet erg tevreden. Hij is niet top en de schroefprestaties zijn matig. Dat wil zeggen een testoordeel van slechts 4,2. De Makita krijgt een erg hoog oordeel voor gebruiksgemak: een 9,2 en ook met de veiligheid komt deze accuboormachine als beste uit de test. De machine heeft een accu van 10,8V.

Bron(nen): Consumentenbond

Trefwoorden: