Test: de beste senioren mobiel

Een eenvoudig te bedienen mobiele telefoon waarmee je kunt bellen en sms'en, maar niet kunt internetten. Zo definiëren onderzoekers de mobiele telefoon voor senioren.

De beste is Emporia Euphoria. Dat blijkt uit een test van de Duitse krant Bild, zo meldt Testresults.nl. De Emporia Euphoria (€63) is makkelijk te bedienen, heeft grote toetsen, een alarmknop en vier snelkeuzetoetsen voor de belangrijkste contacten. Onder de alarmknop is ruimte voor vijf telefoonnummers. Is het eerste nummer niet bereikbaar, dan schakelt het toestel automatisch door naar nummer 2.

Vooral met de prijs onderscheidt het toestel zich. De telefoon is aanzienlijk goedkoper dan een smartphone die vol zit met functies die vaak toch niet worden gebruikt. Het kleurenscherm is 2,4 inch groot (6 cm) en dat is groter de de schermen van de doorsnee senioren GSM. De telefoon heeft een camera. Foto's kan je via MMS versturen of via een USB-kabel of Bluetooth overzetten. De telefoon wordt opgeladen via een basisstation.

De telefoon is natuurlijk niet specifiek voor senioren ontwikkeld. Het toestel is geschikt voor iedereen die een eenvoudige en voordelige telefoon zoekt om mee te bellen.

Bron(nen):