Test: de beste snelkookpan

Getty Images

Snelkookpannen zijn niet heel populair in de Nederlandse keuken. Eigenlijk is dat wonderlijk, want snelkookpannen hebben veel voordelen. Koken gaat namelijk sneller en gezonder. De beste snelkookpan is...

...de Tefal Secure5 Neo. Dat meldt Testresults.nl. De Tefal Secure5 Neo (€64) heeft een inhoud van 6 liter. De pan wordt geleverd met een stoommandje, want het is ook een stoompan. Het roestvrij staal en de comfortabele handgrepen van de pan stralen kwaliteit uit. De pan heeft een handige maatverdeling aan de binnenkant en vijf beveiligingen. De aluminium RVS bodem zorgt ervoor dat de pan snel opwarmt en de warmte ook uitstekend verdeeld over de hele pan. De bodem is zeer dik, waardoor een anti-aanbaklaag niet nodig is en de pan in de vaatwasser kan.

Snelkookpan

Bij een snelkookpan wordt met hoge temperaturen en een hoge druk gekookt. Het deksel zit hermetisch vast en kan niet gaan klapperen. Koken gaat daardoor aanzienlijk sneller dan normaal. Doordat er geen warmte ontsnapt uit de pan, is er minder gas of elektriciteit nodig. Een besparing tot twee derde is mogelijk. Door de korte kooktijd blijven er meer vitamines achter en ook de structuur van groente blijft beter behouden.

Auteur 
  • Perry van Dijk